In januari 2016 verhuist Eetsalon Time naar de ‘hoek’ en heropent haar deuren onder de naam Broodje van Dootje.

Broodje van Dootje is sinds 1954 een begrip in Den Haag.

1954
In de Haagse Herenstraat op nummer 9 begint Do Walta een cafetaria / broodjeszaak onder de naam Broodje van Dootje (voorheen ‘De Twee Heren’). Met zijn 20 jaar is hij de jongste ondernemer van Den Haag en de Benelux.

1955-1958
In de Boekhorststraat begint Do een automatiek. In de Papestraat komt een tweede broodjeszaak.
Aan de Herenstraat nummer 3 opent Do een ijssalon: Heladeria Granada.

1959
Onder het motto ‘Heel Den Haag eet het graag’ en ‘Tuttemerullen bij Broodje van Dootje’ opent Do aan de Bleijenburg 31 een nieuwe Broodje van Dootje.

1960
Do investeert veel geld in een luxe rijdende eetsalon’. Hij introduceert de ‘Lange Jan’ een gerecht wat nu bekend staat als frikadel.

1965
Do opent op de Gedempte Burgwal een zaakje in delicatessen ‘Maison Dominique’ met Franse kaassoorten, Italiaanse worsten, Spaanse hammen.

1968/69
In Scheveningen opent Do in de Tiffany’s een broodjeszaak onder de naam Dootjes ‘Wip in’. Na een aantal jaren verdwijnt deze zaak geruisloos uit het Scheveningse nachtleven

1973
In Rijswijk wordt in 1973 één van de eerste winkelcentra van Nederland geopend: “In de Bogaard”. Do heeft in de Superco-op een koffiecorner genaamd ‘Mr Do Snacks’.

1974
Do begint in de Herenstraat nummer 10 zijn eerste saladefabriek.
Binnen drie maanden levert Do aan 60 tot 70 slagersbedrijven in de Randstad. De salades worden onder de naam Superbe salades in glazen weckpotten verkocht.

1976
Het saladefabriekje aan de Herenstaat nummer 10 is te klein. Naast de Superbe salades produceert Do nu ook de Vers Groep producten macaroni, spaghetti, nasi en bami. Do verhuist naar de Jacob Hopstraat.

1980
Do verkoopt de broodjeszaak waar het allemaal begonnen is. Zijn jongste broer zet de broodjeszaak voort onder zijn eigen naam: eetsalon Time (spreek uit Tieme).

1983
De zaken gaan niet zo goed. Het Dowie Walta salade imperium stort in. Do moet de nog enig overgebleven broodjeszaak aan de Bleijenburg verkopen. De zaak wordt met naam en al verkocht. Inmiddels bestaat deze zaak a1 39 jaar.

1983/1984
Do zit niet bij de pakken neer. Binnen de kortste keren verschijnen zijn salades weer. Dit maal onder de naam ‘Ambachtelijke Keuken’ in een oude slagerij aan de Tarwekamp. Al snel wordt de vraag zo groot dat hij moet uitwijken naar een groter pand in Zoetermeer.

1990
De vraag naar de salades van Dowie Walta wordt steeds groter. Hij staat voor de keuze: groter worden of verkopen. Groter worden wil hij niet. Het wordt dus verkopen en wel aan Fanofinefood. Dowie verhuist naar Emmen en gaat als productontwikkelaar voor Fanofinefood werken.

1995
Do is en blijft ondernemer en begint toch weer voor zichzelf onder de naam Eldo B.V.; productontwikkeling voor de voedingsmiddelenindustrie.

1998
Het gaat slecht met de gezondheid van Dootje. Op 27 november op 64 jarige leeftijd overlijdt Do, en daarmee een Haags begrip.

2013
Dowie Walta (de zoon van Do Walta) neemt in januari Eetsalon Time over.

2016
In januari verhuist Eetsalon Time naar de ‘hoek’ en heropent haar deuren onder de naam ‘Broodje van Dootje’. Hier worden weer als vanouds exclusieve broodjes met ouderwets kwaliteit verkocht!

met dank aan Thecla Walta, Esther Walta en Erwin Fasel